Pretvorniki komunikacijskih protokolov

Intesis pretvorniki komunikacijskih protokolov so zasnovani za dvosmerno komunikacijo, kontrolo ter monitoring vseh parametrov in funkcij v avtomatizaciji zgradb in pametnih hiš.

BACnet, KNX, Modbus, DALI, M-Bus, ASCII, LonWorks in ostali. Vse te protokole podpirajo Intesis pretvorniki.

KNX pretvorniki

Za BACnet, DALI, M-Bus in ModBus je na voljo popolna integracija za katerikoli KNX projekt zahvaljujoč standardiziranim DPT (Datapoint Types) tipom podatkov ter Intesisovim izkušnjam v KNX rešitvah.

Intesis KNX pretvorniki se povezujejo neposredno na KNX TP-1 Bus ter se ponašajo kot katerakoli druga naprav v KNX sistemu, z istimi konfiguracijskimi in delovnimi karakteristikami kot tudi ostale KNX naprave.

 • Visoka fleksibilnost integracije s pomočjo KNX TP, RS485, Ethernet, DALI ali M-Bus
 • Prilagojene licence po številu podatkovnih točk olajšajo izbor pravega pretvornika

Več o KNX pretvornikih.

Modbus pretvorniki

Povezava BACnet, KNX, LonWorks, DALI in M-BUS naprav na Modbus sisteme za razširitev možnosti upravljanja z zgradbami. Intesis Modbus moduli lahko delujejo kot Modbus RTU naprave, Modbus TCP naprave ali oboje.

Modbus Server verzije – Modbus pretvorniki nudijo server funkcijo za BMS/Modbus krmilnike preko Modbus TCP (skozi Ethernet priključek) in preko Modbus RTU (skozi serijski priključek EIA485 ali EIA232).

Modbus Client verzije – Modbus pretvornik nudi funkcionalnost klijenta za nadzor Modbus TCP server naprav skozi Ethernet in Modbus RTU naprav preko serijskega vhoda. V takih primerih je mogoč nadzor Modbus naprav z BACnet in KNX BMS krmilniki.

 • Visoka fleksibilnost integracije s pomočjo KNX TP, RS485, Ethernet, DALI ali M-Bus
 • Prilagojene licence po številu podatkovnih točk olajšajo proces iskanja pravega pretvornika za vaš projekt
 • Napredne funkcionalnosti nudijo izboljšanje notranje in zunanje komunikacije protokola
 • Shramba Modbus predlog z najpogostejšimi Modbus napravami in generatorjem predlog za ustvarjanje lastnih predlog naprav

Več o Modbus pretvornikih.

BACnet pretvorniki

Pretvorniki za dvosmerni nadzor in kontrolo sistemov/opreme, ki lahko komunicirajo preko BACnet, DALI, KNX, LonWorks, M-Bus in Modbus protokola.

BACnet Server verzije – Intesis pretvornik nudi funkcionalnost Serverja za BMS ali BACnet krmilnik preko BACnet/IP (skozi Ethernet vhod) in preko BACnet MS/TP (skozi serijski vhod).

BACnet Client verzije – Intesis pretvornik nudi Client funkcionalnost za nadzor BACnet IP Server naprav (preko Etherneta) in BACnet MSTP naprav skozi serijski vhod. Omogočen nadzor BACnet naprav iz ASCII, KNX in Modbus BMS krmilnikov.

 • Izjemna integracijska fleksibilnost s pomočjo KNX TP, LonWorks, RS485, Ethernet, DALI in M-Bus vmesnikov
 • Prilagojene licence po številu podatkovnih točk olajšajo izbiro pravega vmesnika
 • Odgovarja BACnet reviziji 14, B-AAC Profile
 • Podpira BI, BO, AI, AO, Device, BV, AV, MI, MO, MV, NC, Schedule in Calendar BACnet objekte
 • Podpira zahteve za naročnino (COV)
 • BTL certifikat

Več o BACnet pretvornikih.

M-Bus pretvorniki

Števci električne energije, vode, energije ali plina se lahko enostavno integrirajo v sisteme (BACnet, KNX ali Modbus) upravljanja zgradbe s pomočjo Intesis M-Bus pretvornikov.

Intesis M-BUS deluje kot nivojski pretvornik in kot master naprava v svojem M-bus vmesniku. Pregleduje, kontinuirano ali na zahtevo, M-Bus merilce, da bi dobil ažurirane odčitke konfiguriranih točk.

Odkrivanje registrov skeniranja M-Bus vodila in predloge naprav poenostavljajo/pospešijo proces konfiguracije.

 • Enostavna integracija preko KNX TP, BACnet ali Modbus protokola
 • Avtomatsko dodeljevanje enot in pretvorbe za M-BUS na BACnet in KNX pretvornike
 • Prilagojene licence po številu M-BUS naprav olajšajo izbiro pravega vmesnika

Več o M-Bus pretvornikih.

DALI 2 pretvorniki

Kontrola, nadzor in zagon DALI instalacij s pomočjo DALI vmesnikov iz katerihkoli BACnet, KNX ali Modbus sistemov upravljanja.

Intesis DALI pretvornik deluje kot master krmilna naprava za upravljanje aplikacij v svojem DALI vmesniku. Napaja kanal, nudi interakcijo in zagon DALI / DALI-2 gonilnikov in senzorjev zasedenosti / svetil kot vhodnih naprav. Posamezen nadzor do 64 ali 128 DALI naslovov in / ali do 16 ali 32 DALI skupin, vključujoč uporabo 16 scen.

 • Enostavna integracija preko KNX TP, BACnet ali Modbus protokolov
 • Podpora za posamezen nivo, skupino in “broadcast” oddajanje DALI ukazov
 • Podpora za sisteme razsvetljave v nujnosti, ki koristijo napredne funkcije kot so avtomatsko pregledovanje svetil (del 202)
 • Podpora za senzorje zasedenosti in svetila (kot vhodne naprave) DALI-2, (deli 103, 303 in 304)

Več o DALI 2 pretvornikih.

ASCII pretvorniki

Intesis ASCII pretvorniki nudijo nadzor in monitoring BACnet ali KNX naprav iz kateregakoli ASCII klijenta (BMS, PLC ali SCADA).

Intesis ASCII pretvorniki lahko komunicirajo preko IP in serijskih (RS232 ali RS485) vmesnikov. Nudijo visoko fleksibilnost za komunikacijo s katerimkoli ASCII sistemom zahvaljujoč uporabi prilagojenih nizov ukazov in prilagojenih nizov signalov da bi odgovarjali specifikacijam vsakega sistema.

Rešitve Intesis ASCII delujejo kot ASCII Server – čaka vse poizvedbe in odzive v skladu s prejetim sporočilom. Kadarkoli interna podatkovna točka spremeni vrednost, ASCII pretvornik pošlje ASCII sporočilo, ki obvešča o novi vrednosti.

 • Enostavna integracija skozi KNX TP, RS485, Ethernet in serijske vhode z BACnet in KNX protokoli
 • Prilagojene licence po številu podatkovnih točk olajšajo izbiro pravega vmesnika

Več o ASCII pretvornikih.SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju industrijske avtomatizacije, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker so naši kupci iz različnih panog, in ker se trudimo razumeti potrebe vašega podjetja, s pomočjo tehnične podpore znamo ponuditi ustrezno opremo.

Kontaktirajte nas