Industrijski krmilniki Mitsubishi Electric

Mitsubishijevi krmilniki se delijo v tri skupine: mikro krmilnike Aplha, kompaktne krmilnike serije FX in modularne krmilnike serij L, Q in iQ-R.

Krmilniki Alpha zapolnjujejo vrzel med releji in časovniki ter PLC-ji. Brez dodatnih režijskih stroškov ponuja razširjeno funkcionalnost, zanesljivost in prilagodljivost.

Alpha je idealna za vzdrževanje obstoječih procesov, pogosto pa je uporabljena tudi pri avtomatizaciji novih procesov. Alpha 2 (Alpha XL) lahko obdeluje do 200 funkcijskih blokov v enem programu, pri čemer je posamezna funkcija (časovnik, števec, obdelava analognih signalov, koledar, ura, ipd.) lahko uporabljena večkrat. Primerni so za avtomatizacijo rastlinjakov in opreme za kmetijstvo, vodenje črpalk, manipulatorskih sistemov, zatemnjevanje vrat in oken, namenska vozila, sisteme ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, sisteme razsvetljave, varnostne sisteme in alarme ter zunanje aplikacije.

Krmilniki serije FX imajo že dolgo zgodovino, saj jih je bilo po svetu vgrajenih že več kot 16 milijonov. Z majhnimi merami in ugodno ceno kompaktni krmilniki odpirajo nove možnosti industrijske avtomatizacije. Najnovejša serija iQ-F oziroma FX5 je že četrta serija generacija FX.

Prednosti krmilnikov FX:

 • enostavnost uporabe
 • enostavno programiranje – kompleksne funkcije je mogoče kombinirati in izvajati z enostavnimi instrukcijami
 • dostopnost – z visokim razmerjem med zmogljivostjo in ceno je krmilnik ekonomsko dostopen za množico aplikacij
 • fleksibilnost – zasnova krmilnika omogoča odprto komunikacijo, veliko število I/O, precizno pozicioniranje, analogni nadzor in prilagodljivost na zahteve stranke
 • zaupanje strank – s preko 25 let dolgo zgodovino produkta, bazo strank po celem svetu in več kot 16 milijoni prodanih PLCjev, je model FX vsekakor ena izmed prvih izbir pri avtomatizaciji

Modularni koncept serij L, Q in iQ-R ponujajo modularno zasnovo sestavljanja kombinacij CPU-ja, komunikacijskih vmesnikov, posebnih krmilnih modulov in diskretnih I/O na osnovnem ohišju krmilnika. Uporabniku omogoča konfiguracijo krmilnika po meri aplikacije. Značilnost modularnih krmilnikov:

 • globalna razširjenost
 • popolna prilagodljivost aplikaciji
 • možnost integracije do štirih CPUjev na eno platformo
 • neomejena komunikacija s komponentami Mitsubishi Electric in ostalimi proizvajalci
 • fleksibilnost – širok nabor napajalnikov, CPU enot, I/O modulov, posebnih funkcij in komunikacijskih modulov omogoča enega izmed najbolj fleksibilnih avtomatizacijskih sistemov na svetu
 • zanesljiv redundančni kontrolni sistem

Mitsubishijevi krmilniki s svojo široko razširljivostjo, zmogljivostjo in zanesljivostjo omogočajo neomejene možnosti v avtomatizaciji.SODELUJMO!

Univerzalne rešitve na področju industrijske avtomatizacije, ki bi ustrezala vsem podjetjem, ni! Ker so naši kupci iz različnih panog, in ker se trudimo razumeti potrebe vašega podjetja, s pomočjo tehnične podpore znamo ponuditi ustrezno opremo.

Kontaktirajte nas